Familjefotografering

Familjen. Ständig förändring. Ibland kaos, ibland fullkomlig lycka och kärlek. Barnen växer upp, de förändras varje dag och ni utvecklas tillsammans.

Hos Daniela Andersson, fotograf i Uppsala, stannar vi en liten del av tiden. Vi dokumenterar ert liv som familj, den viktiga relationen mellan förälder och barn och skapar minnen som ni kan bevara en lång tid framöver.

Fotosessionen blir ett minne i sig där både du som förälder och barnen får en självklar plats i fotona. För när jag fotograferar familjer är det inte bara barnen som hamnar i fokus, jag vill ha föräldrarna där också. Därför att barnen, när de växer upp, vill ha vackra fotografier av sina föräldrar.

Mina bilder karakteriseras av enkelhet och renhet. Jag arbetar med ljusa färger, rena bakgrunder och sprött ljus. I mina bilder är huvudpersonen alltid i fokus. Jag leker även med redigeringen för att få en känsla av att bilden är en målning.

Oavsett om ni vill ha spontana bilder med familjens alla medlemmar eller en ”riggad” fotografering där vi kombinerar kläder, rekvisita och en specifik miljö så låt mig fånga ömheten, kärleken och tryggheten mellan er. Låt mig stanna tiden för en stund och hjälpa er dokumentera det som gör er till just er familj. Låt mig fånga bilderna som blir era minnen, glimtar av ert liv.